Sadržaj:

Zašto Se Grudnjak Podiže I Povlači Naprijed I Nazad, šta Učiniti
Zašto Se Grudnjak Podiže I Povlači Naprijed I Nazad, šta Učiniti

Video: Zašto Se Grudnjak Podiže I Povlači Naprijed I Nazad, šta Učiniti

Video: Zašto Se Grudnjak Podiže I Povlači Naprijed I Nazad, šta Učiniti
Video: Podignite obješene grudi nježnim štipanjem! 🥰Podizanje od 3 cm u 7 dana🎗Preventirajte rak dojke 2024, Maj
Anonim

Zašto mi se grudnjak neprestano podiže i izboči?

devojka sa grudnjacima
devojka sa grudnjacima

Kada grudnjak dobro pristaje, žena se osjeća ugodno i samopouzdano. Međutim, postoje slučajevi kada vam se svidio model prilikom kupovine donjeg rublja, tijekom ugradnje sve je bilo u redu, a kada ga nosite, nastaje problem - grudnjak se povuče. Može se podići i na prsima i na leđima, što ženama stvara nelagodu. Svi odmah postavljaju pitanje - može li se problem riješiti ili ništa neće pomoći u ovoj situaciji?

Zašto se grudnjak povuče?

Moguće je reći da je grudnjak na leđima podignut, ako je odmah nakon kupovine ili s vremenom remen grudnjaka na leđima počeo da se podiže do lopatica. Vrlo je lako prepoznati ovaj problem. Pogledajte kako je postavljen remen grudnjaka - ako je vodoravan, onda grudnjak dobro stoji, ali ako nalikuje obrnutom U, onda postoji problem. Zbog toga žena ne samo da osjeća nelagodu, već postaje i vlasnica neestetičkih nabora na leđima, a ovo teško da će se nekome svidjeti.

Razlog ovog problema je jednostavan - izabrali ste grudnjak s remenom koji ne odgovara vašoj figuri. Ako žene s velikim grudima nose grudnjak s uskim remenom, tada jednostavno neće moći izdržati težinu dojke i počet će se dizati. Moguća je i suprotna situacija - pojas je preširok i dugačak. U tom slučaju grudnjak neće biti fiksiran na tijelu i podići će se pod težinom grudi.

Grudnjak sa lošim kaišem
Grudnjak sa lošim kaišem

Remen grudnjaka ne bi trebao ići leđima do lopatica

Grudnjak se može podići ne samo s leđa, već i sprijeda. U ovom je slučaju donji dio grudi izložen, a to je primjetno čak i kroz odjeću. Zbog toga žene neprestano osjećaju potrebu da poprave grudnjak. Dva su razloga za ovaj problem. Prvi razlog je vrlo širok pojas koji ne prianja čvrsto uz tijelo. Drugi razlog je pogrešna veličina čaše.

Grudnjak mi se podigao na grudima
Grudnjak mi se podigao na grudima

Grudnjak se podiže sprijeda zbog prevelikog remena ili neprikladnih šalica

Da li je moguće riješiti ovaj problem

Ako je vaš grudnjak podignut sprijeda ili straga, onda ga treba prilagoditi:

  • Ako vam se kaiš podigne na leđima, a šalice se objese, trebali biste čvršće zakopčati grudnjak.
  • Ako grudnjak dobro sjedne sprijeda, a remen je povučen straga, onda samo otpustite kaiševe. Isto bi trebalo učiniti ako se grudnjak podigne preko grudi.

Ovi savjeti neće pomoći u svim slučajevima. Zato je jedino ispravno rješenje ovog problema pravilan odabir grudnjaka.

Da biste spriječili da se grudnjak ubuduće povuče na stražnjoj strani, pri kupnji obratite pažnju na sljedeće točke:

  • pojas na leđima treba biti strogo vodoravan. Kada pokušavate, podignite ruke i pazite da čak i u ovom položaju remen bude ravan;
  • prilikom pokušaja, pričvrstite grudnjak najudaljenijim kukama. To je zbog činjenice da će se remen protezati tijekom procesa nošenja, a zatim će i druge kuke dobro doći;
  • Ako imate zaobljene grudi, onda kupite grudnjake sa širokim remenom koji ima najmanje tri reda kukica.
Grudnjak sa ispravnim remenom
Grudnjak sa ispravnim remenom

Pojas grudnjaka treba postaviti strogo vodoravno

Da biste spriječili da se grudnjak podigne na prsima, odaberite model čije će čaše dobro pristajati uz vaše grudi i neće iz njih izlaziti. Remen grudnjaka ispod poprsja trebao bi biti vodoravan. U prostoriji za odijevanje podignite ruke i pazite da kaiš dobro leži na vašem tijelu i da se ne podiže.

Desni grudnjak
Desni grudnjak

Prsa bi trebala dobro stati uz šalicu grudnjaka

Grudnjak koji neprestano poskakuje na leđima i grudima sprečava ženu da se osjeća ugodno i samopouzdano. Ako ste već kupili pogrešan grudnjak, nije činjenica da će podešavanje naramenica ispraviti situaciju. Zato prilikom kupovine obratite pažnju na to da se remen grudnjaka nalazi strogo vodoravno, a grudi ne izlaze iz šalica.

Preporučuje se: