Sadržaj:

Na Druge Načine Možete Koristiti Leglo Za Mačke
Na Druge Načine Možete Koristiti Leglo Za Mačke

Video: Na Druge Načine Možete Koristiti Leglo Za Mačke

Video: Na Druge Načine Možete Koristiti Leglo Za Mačke
Video: Toaleti za mačke - zatvoreni ili otvoreni? 4K 2024, Maj
Anonim

Mačje leglo stavljam u cipele, cvijeće i smeće, pomaže protiv mirisa i vlage

Image
Image

I ja, kao i bilo koji drugi ljubitelj mačaka, znam različite vrste punila koja su dizajnirana da zadovolje prirodne potrebe krznenog ljubimca. I isprva sam ga strogo koristio za predviđenu svrhu - sipao sam ga u poslužavnik. Ali s vremenom sam shvatio da ove granule mogu biti korisne za rješavanje mnogih svakodnevnih problema.

Po prvi put sam od dobrog prijatelja saznao da granule zeolita mogu biti korisne na farmi. Rekla je da ih koristi za čišćenje svježih mrlja od tapaciranog namještaja. Da biste to učinili, samo trebate uzeti šaku punila i posipati ga na mokro mjesto. I negdje za pola sata pometnite ga u kašiku.

Ideja prijatelja natjerala me da pomislim da je leglo za mačke zaista dobro upija vlagu. Štoviše, uklanja neugodne mirise, što ga čini još praktičnijim za upotrebu. A onda sam odlučio pronaći alternativnu upotrebu, pokušavajući je uliti na najneočekivanija mjesta.

Bin

Mačje leglo je idealno za rješavanje neugodnih mirisa iz kante za smeće. Da biste to učinili, samo ga trebate uliti na dno kante.

Nisu sve vrste granula pogodne za ovu svrhu, preporučujem upotrebu formulacija silika gela. Nekoliko dana rade dobar posao i skupljaju se kad im dođe vlaga, pa ih je vrlo lako očistiti.

Saksija

Kod kuće imam nekoliko sobnih biljaka koje povremeno napunim vodom. Problem sam uspio riješiti samo uz pomoć legla za kutiju za mačje leglo, koristeći ga kao drenažu. Ovdje su mi bile vrlo korisne granule zeolita, koje ne samo da upijaju višak vlage, već je i odaju kad zemlja presuši.

Piling za kožu

Nekima se ova metoda može činiti čudnom, ali o njoj sam saznao iz modnog časopisa. Rečeno je da američka glumica Nicole Polizzi koristi mačje leglo za piling.

Radi eksperimenta koristio sam ovaj prilagođeni piling miješajući ugljen s malo vode. Rezultat me je jako obradovao - koža je postala meka i očistila se od mitesera. Od tada povremeno posežem za ovim nestandardnim postupkom.

Tepisi za automobile

Jednom sam primijetio da mi automobil smrdi na vlagu. Da bih se riješio viška vlage, sipao sam granule silika gela ispod tepiha za automobile. Nakon nekoliko sati primijetio sam da je neugodan miris nestao, a upijajući materijal se malo zgužvao. Od tada mi je stalni pratilac na raznim putovanjima.

Obuća

Kad mi je mačji nos pomogao da se riješim vlage u automobilu, pomislio sam da bi ista metoda mogla raditi i za cipele. Do ovog trenutka morao sam prati patike i papuče kad god su počeli mirisati na znoj. Granule silika gela i ovdje su mi pomogle, upijajući svu vlagu iz cipela preko noći i uklanjajući specifičnu aromu.

Preporučuje se: